Ecologische voetafdruk

Voor ons is duurzaamheid meer dan alleen maar producten leveren van hergebruikt materiaal en voldoen aan de regelgeving. Het betekent verantwoordelijkheid nemen om levens te verbeteren met een positief effect op anderen, nu en in de toekomst.

1. Materiaalsamenstelling: Aluminiumtrihydroxide, het hoofdbestanddeel van solid surface, is een bijproduct van bauxiet (aluminiumproductie) en dus zuinig met grondstoffen. De waardevolle grondstof die anders ongebruikt afgevoerd zou worden, wordt zo op een zinnige manier gebruikt (“Tweede-leven concept”).


2. Materiaalveiligheid: Uitgebreid onderzoek, zowel in de eigen laboratoria van onze leveranciers als door andere gerenommeerde onafhankelijke testinstituten, hebben aangetoond dat het materiaal zelf en de uitgeharde lijm volledig vrij van formaldehyde zijn en geen schadelijke uitstoot produceren. Onze merken hebben het GREENGUARD-certificaat voor luchtkwaliteit binnenshuis ontvangen.


3. Productieproces: De productie van dit solid-surface materiaal wordt gekenmerkt door een uitstekende energiebalans. Daarnaast voldoen onze solid surface fabrikanten aan alle milieunormen.Transport: Onze merken voldoen in Europa aan de Euro-5 norm voor lagere uitstoot van stofdeeltjes. Het partnernetwerk van onze leveranciers bestaat uit zorgvuldig geselecteerde partners die voldoen aan de strengste milieueisen.


4. Verwerking: Het materiaal is vrijwel zonder afval te verwerken. Onze merken solid surface zijn bovendien extreem sterk en duurzaam in gebruik. Het materiaal is na verloop van tijd gemakkelijk te herstellen. Het hoeft dus niet vervangen te worden, wat gunstig is voor de milieuvoetafdruk op lange termijn.


5. Certificaten, milieuproductverklaringen en normale tests: Het onderwerp “ecologisch bouwen” wordt steeds belangrijker: tal van internationaal erkende certificaten en productverklaringen bevestigen de ecologische kwaliteit van onze solid surfaces.