Een keuken in de hoogte

vrijdag 17 september 2021
De grootste invoerder van Solid Surface-materiaal in België, de referentie in de interieurbouwwereld, en één van de bekendste product designers van ons land slaan de handen in elkaar en ontwikkelen een visueel opmerkelijke en zeer functionele keuken die meteen inspeelt op de trend dat we steeds kleiner gaan wonen.

Productontwikkelaar Axel Enthoven, exclusief invoerder van o.a. Avonite Solid Surface Engels Surfaces en De Maatwerker slaan de handen in elkaar. Met de gevleugelde woorden 'ontwerp voor ons een iconisch product' en de gekende brede inzetbaarheid en flexibiliteit van het materiaal ging Enthoven aan de slag. Het resultaat: de Kitchen Tower. Alles wat er in een normale keuken aanwezig is, vinden we ook in de 80 cm x 80 cm metende keukentoren van ongeveer twee meter hoog. Bij gebruik draait deze helemaal open, na gebruik weer helemaal toe. "Een interessante invulling die rekening houdt met de kleiner wordende leefruimtes", benadrukt Enthoven. "De keukentoren laat zich bovendien makkelijk verhuizen. Een mooie invulling van het almaar belangrijker wordende gegeven van circulariteit en hergebruik".

Kleiner wonen
Enthoven: "Het is een vaststaand feit dat onze woonoppervlakken almaar kleiner worden. Zeker wanneer we spreken over appartementen is het absolute noodzaak de weinige ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Keuken en woonkamer vormen vandaag al regelmatig één groot geheel. Maar we kunnen toch nog een stap verder gaan? Vanuit die optiek en met de sterke, gekende eigenschappen van Solid Surface, ontwikkelden we de Kitchen Tower. Letterlijk een torenblok van 80 cm x 80 cm en 2 meter hoog waarin we alle keukentoestellen en -benodigdheden stoppen. Een koelkast, een spoeltafel, een oven of microgolfoven, een dampkap. Alle noodzakelijke toestellen zijn aanwezig wat van onze Kitchen Tower een volwaardige keuken maakt. Alles is bereikbaar door de verschillende onderdelen open te draaien, na gebruik draai je alles simpelweg toe. Een verankering in de vloer zorgt voor de nodige veiligheid. De Kitchen Tower is praktisch én visueel aantrekkelijk. Want waarom iets 'lelijk' maken als het ook mooi kan?"

Afgeronde hoeken

De Kitchen Tower staat natuurlijk vol in beeld, zeker in een wat kleiner appartement. Daarom zorgde het team van Axel Enthoven voor een mooi uiterlijk waarbij de ronde hoeken meteen opvallen. "Het geeft aan de Kitchen Tower een minder zware look", benadrukt Enthoven. "Bovendien is het een pak veiliger, zeker wanneer er kinderen zouden rondlopen. We weten natuurlijk wel dat de Kitchen Tower meer geschikt is voor een vrijgezel of een kinderloos gezin en we zien ook wel toepassingen voor de talrijke tweede verblijven. Een enorme markt lijkt voor de Kitchen Tower weggelegd. Ook een sterke troef: het onderhoud. Heel eenvoudig. Geen poespas dankzij Avonite Surfaces. De sterkte van goed design ligt immers bij het respecteren van de verschillende functies en daarmee een slim product of een slimme oplossing creëren."