Paginabegin

Engels in motion

donderdag 10 november 2022

Showroom in de kijker!

Bijna een eeuw lang, welgeteld 95 jaar, was de Paardenmarkt te Antwerpen de thuishaven van het familiebedrijf Engels Group. Sterke groei dwong de onderneming een nieuw onderkomen te zoeken, met ruimte voor expansie. Het werd Malle waar de Engels Group een ultramodern complex bouwde met talrijke faciliteiten voor klanten en werknemers. Ook aanwezig: het grootste Solid Surface opleidingscentrum in Europa.

Tekst: Tom Rampelbergh              

Het grootste Solid Surface opleidingscentrum in Europa
De Engels Group werkt voortaan samen met Optimat Group om de opleidingen rond Solid Surface nog te verbeteren. “In onze ‘Engels Academy’ kunnen professionelen immers terecht voor verschillende opleidingen rond dit boeiend materiaal”, legt Catherine Engels uit. “De finishing touches aan wat het grootste Solid Surface opleidingscentrum in Europa zal zijn, worden gelegd. Elke week zullen we hier zowel basisopleidingen alsook opleidingen die meer specifieke elementen belichten, organiseren. Meer nog, in 2023 zal een gloednieuwe showroom van Optimat (Vens & Thiers) zijn intrek nemen op onze site zodat onze klanten tegelijkertijd van onze opleidingen kunnen genieten én info rond allerlei houtverwerkende machines van de topmerken van Optimat Group kunnen bekomen.”

Showroom in de kijker
De opening van de nieuwe toonzaal van ongeveer 2.500 m² en een auditorium voor 100 personen staat eveneens gepland voor begin 2023. “Alle divisies van de Engels Group onder één dak, met alle toestellen functioneel werkend aangesloten”, benadrukt Engels. “Iedereen is hier meer dan welkom, van interieurbouwers en (interieur)architecten tot installateurs en voorschrijvers in hun zoektocht naar professioneel advies en begeleiding. In het auditorium vinden dan onze up-to-date opleidingen plaats. Solid Surface, huishoudtoestellen, HVAC en alle nieuwe producten wat betreft duurzaam bouwen, vanaf 2023 in onze nieuwe showroom te bewonderen.”
 
Great Place to Work
Het volledige logistiek proces gebeurt in eigen beheer. Met twaalf eigen vrachtwagens en een volledig nieuw pickingsysteem wordt de foutenmarge tot een minimum herleid en de snelheid van levering gegarandeerd. Ook bestellingen afhalen kan, op elk moment van de dag, dankzij de drie afhaalboxen op het terrein.
De kantooromgeving is efficiënt en modern ingericht en tegelijkertijd werden heel wat ontspanningsmogelijkheden voor de werknemers voorzien. “Denk maar aan een looppiste, een petanquebaan, een golfoefenbaan en een fitnessruimte”, somt Engels op. “Dit heeft ertoe bijgedragen dat we in augustus zijn opgeroepen tot een ‘Great Place to Work’: een werkplek waar je de mensen waarvoor je werkt vertrouwt, trots bent op wat je doet én het leuk vindt om met je collega’s samen te werken.”