HI-MACS® op Interieur Kortrijk 2014 : geen 'style over substance'

woensdag 1 oktober 2014
I-MACS® blaast in 2014 10 kaarsjes uit. Meer specifiek : Engels Design and Decoration, een divisie van de Engels Group, en hun samenwerking in België met HI-MACS® is aan zijn 10de levensjaar toe.
En het was een bewogen decennium, met veel samenwerkingen, succesvolle projecten en enkele veelbesproken doortochten op Batibouw én Biënnale Interieur. De kers op de taart was dan ook de aanwezigheid van HI-MACS®/Engels Design and Decoration op de Biënnale Interieur (Xpo, Kortrijk), dit jaar. Daar werd de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van HI-MACS Natural Acrylic Stone™ in combinatie met de creativiteit van de vele ontwerpers en verwerkers – denk daarbij aan Arthie's Design, SAAM, Gino Vanhoutte, KLETZ, Denis Margot, Tommy Corvers, Denis De Gloire en vele anderen – nog eens haarscherp uit de doeken gedaan. Dat zorgde in het HI-MACS® Concept House voor een heus visueel spektakel. 

Style én substance

Een ‘kunstwerk’ van Thierry Wille (Arthie's Design) loop je nooit zomaar voorbij. Maar wat de West-Vlaming deze keer had meegebracht, was toch op zijn minst opmerkzaam te noemen. Wille heeft namelijk het kinderzitje heruitgevonden. In de wereld van Wille zit dergelijk zitje namelijk helemaal ingebouwd in de tafel, waar het kind aan eet. Als een schuif, netjes weggestoken wanneer het niet in gebruik is. Vervolgens floept in één vlotte beweging het zitje uit de tafel en kan een kind erin plaatsnemen. Mooi en toch handig.

Ook bij SAAM/KLETZ vinden ze dat gebruiksvoorwerpen niet enkel mooi moeten zijn, maar ook gebruiksvriendelijk en kwaliteitsvol. Dit jaar koos de ontwerper van KLETZ resoluut voor de combinatie met het edel materiaal en natuurproduct hout, wat voor een prikkelende ‘clash’ zorgt. Maar SAAM/KLETZ gaat nóg verder : ze gingen voor hun meubilair de samenwerking aan met De Zetel uit Ardooie én Warendorf, het wereldwijd gekende merk van high-end keukens. Wat telkens zorgt voor een kwalitatief, functioneel, strak en tijdloos geheel, maar met een creatief randje. Iets uniek, kortom.

Veelzijdigheid troef

De vreemde, maar daarom niet minder bijzondere, eend in de bijt was dit jaar Tommy Corvers van freesatelier Corvers. Wat frees-artiest Corvers demonstreerde als toepassing van HI-MACS® Natural Acrylic Stone™-platen was niet minder dan adembenemend. Het resultaat van drie volle dagen (!) freeswerk op een solid surface-plaat van HI-MACS® was een ‘schilderij’ van de Rechtvaardige Rechters, het paneel linksonder van het Lam Gods (Jan en Hubert Van Eyck). Het ‘schilderij’ werd bekomen door minutieus freeswerk en lichtinval. Niet minder dan indrukwekkend.

Voeg daarbij de werken van Denis De Gloire, Gino Vanhoutte en Denis Margot en het hoeft niet gezegd te worden dat het HI-MACS® Concept House ook deze editie van de Biënnale in de schijnwerpers liep. De voorstelling van de inherente duurzaamheid van de bouwplaten, het gemak van onderhoud en een ruime waaier aan toepassingsmogelijkheden voor interieur en exterieur was dan ook een succes.
Op naar de volgende Biënnale!

Meer info... contacteer ons nu!