Solid Surface is een uiterst vuilafstotend en sterk materiaal, daardoor zeer gemakkelijk in onderhoud.

De volgende eenvoudige en nuttige onderhoudsrichtlijnen zullen u helpen vele jaren van de excellente kwaliteit van uw nieuw product te kunnen genieten.
Net als andere waardevolle materialen zal Solid Surface op zijn best zijn wanneer u het met zorg behandelt! Download hier onze onderhoudsbrochure.

Eenvoudige en nuttige onderhoudsrichtlijnen

Dagelijks vuil?

Solid Surface is een volkomen homogeen materiaal. Aangezien het geen poriën heeft, kunt u het moeiteloos met een vochtige doek, een spons en met een zacht reinigingsmiddel reinigen. Voor alle mat afgewerkte oppervlakken kunt u zelfs gewoonweg een in de handel verkrijgbaar schuurmiddel gebruiken. Om een gelijkmatig aanzicht te behouden, gebruikt u het beste van tijd tot tijd een schuurmiddel of een natte spons.

Hardnekkig vuil?

Er zou een verkleuring kunnen ontstaan door kleurstoffen, thee of fruitsappen. Met een bleekmiddel kan dit probleem eenvoudig worden opgelost (niet langer dan vijf minuten laten inwerken). Vervolgens reinigt u het oppervlak met een in de handel verkrijgbare allesreiniger. Spoel daarna grondig met schoon water na. Matte oppervlakken kunt u met een schuurmiddel behandelen. Nagellakvlekken kunnen met een niet-acetonhoudend middel worden verwijderd of behandel de vlek lichtjes met een licht schuurmiddel.

Zuurhoudende reinigingsmiddelen?

Vele reinigingsmiddelen bevatten zuren (bv. methyl-chloride of aceton). Deze moeten vermeden worden bij de behandeling van een Solid Surface-oppervlak. Mocht per ongeluk toch dergelijk product met het materiaal in aanraking komen, spoelt u dan het oppervlak grondig met veel zeepwater om mogelijke verkleuring tegen te gaan.

Hete voorwerpen?

Pannen of potten die heet van de kookplaat of uit de oven komen mogen, zoals bij de meeste andere materialen, niet rechtstreeks op het Solid Surface-oppervlak worden geplaatst. Gebruik hiervoor gewoonweg onderzetters. Wanneer u kokende vloeistoffen in Solid Surface-gootstenen of spoelbakken giet, moet u gelijktijdig koud water laten lopen.

Scherpe voorwerpen?

Solid Surface weerstaat aan de belasting van het dagelijks gebruik. Puntige en scherpe voorwerpen kunnen op het Solid Surface-oppervlak insnijdingen of krassen achterlaten. Oppervlakkige insnijdingen of krassen kunt u eigenhandig eenvoudig herstellen. Bij uitzonderlijk diepe insnijdingen bevelen we aan om een vakman in te schakelen.

Onze onderhoudsproducten

Bij hardnekkig vuil heeft Engels Surfaces nu ook de gebruiksklare cleaner voor de dagelijkse reiniging van uw Solid Surface producten. Of de gebruiksklare polish, voor het verwijderen van extreme vervuiling en lichte krasjes met behoud van een matte finish op uw product.

Solid Surface cleaning