Solid Surface

Solid surface betekent letterlijk : ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Het is een product op basis van een acryl-mineraalgrondstof, hoofdzakelijk bestaande uit aluminiumhydroxide en polymethylmethacrylaat, waarbij de voordelen van beiden zich verbinden tot een buitengewoon aantrekkelijk materiaal.

Belangrijkste eigenschappen

Naadloze perfectie

Solid Surface is nagenoeg te produceren zonder zichtbare naden of randen, ook in grote oppervlakken. Dit garandeert optimale hygiëne en goed schoon te houden toepassingen. Ideaal voor onder meer ziekenhuizen en laboratoria.

Eenvoudige verwering

Hoewel Solid Surface bijna net zo robuust is als steen, is het te bewerken als hout. Met eenvoudig gereedschap is het materiaal te zagen, frezen, schuren en boren, waarmee u kostbare tijd bespaart.

Breed kleurenpallet

Onze Solid Surfaces bieden tinten en structuren aan die bedoeld zijn voor het creëren van harmonieuze ruimten. Dankzij de constante dikte, biedt het materiaal de mogelijkheid tot nauwlettende uitsparingen en kan het oppervlak worden geschuurd, waardoor er een glans is.

Transparante kleuren

Bepaalde kleuren en diktes in ons gamma Solid Surface bezitten een bijzondere transparantie wanneer ze aan licht worden blootgesteld. Dankzij deze lichtdoorlatende eigenschappen is het de perfecte keus voor lampen en verlicht meubilair.

Thermoformeren

De 3D flexibele Solid Surface kan, anders dan traditionele materialen, verhit worden en is daardoor geschikt voor driedimensionale thermoforming. De meest spectaculaire ideeën zijn op die manier makkelijk vorm te geven.

Toepassingen

Solid Surfaces is zeer geschikt voor toepassing in keukens en badkamers, voor gevels en medische toepassingen. Alsook wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor winkelinrichting en meubilair.

Kenmerken

Sterk, duurzaam, milieuvriendelijk en biologisch verantwoord

Brandwerend
Vocht- en vlekbestendig
Onderhoudsvriendelijk, 
Repareerbaar (massief en homogeen) en 
slijtvast
Bestand tegen schadelijke invloeden 
van een groot aantal chemische middelen
Hygiënisch: 
porie- en naadloos
Fraai én praktisch:
 warm, tijdloos, mooi en robuust
Thermisch vervormbaar
in bijna elke denkbare vorm