HI-MACS® voelt zich perfect thuis onder de Sint-Romboutskathedraal

donderdag 1 mei 2014

Toen CM besloot om haar kantoren te verhuizen van de Lindepoort naar een historisch pand, tegenover de Sint-Romboutskathedraal, was het tijd om het roer om te gooien. Weg met de traditionele loketten en weg met de grote wachtzaal. Dat staat namelijk synoniem met verspilling van ruimte, energie en onderhoudskosten. Er werd integendeel gekozen voor een duurzaam en ecologisch verantwoorde oplossing. Een plaats die beantwoordt aan alle wensen van de klant maar toch rotsvast in het hier en nu staat. Het ontwerp moest openheid en rust uitstralen. Toegankelijk voor iedereen en op hetzelfde moment gemakkelijk te onderhouden. Xavier Bonte van TMA Productions werd aangesproken en wist onmiddellijk dat HI-MACS® de juiste oplossing was. Het uitdagende ontwerp zou voor het uiterst kneedbare solid surface-materiaal geen problemen opleveren. Het resultaat is zowel praktisch als uitnodigend, helemaal zoals CM Mechelen het voor ogen had.

Modern design in historisch gebouw

Het vorig kantoor van CM Mechelen was niet meer aangepast aan het heden en al zeker niet klaar voor de toekomst. Het was synoniem geworden met verspilling van ruimte en middelen. Tevens lagen de energie- en onderhoudsonkosten te hoog. Daarom werd geopteerd voor een kleiner maar mooi en historisch pand tegenover de Sint-Romboutskathedraal. Het is trouwens gebleken dat het gebouw een grote cultureel-historische betekenis heeft. Zo werd er onder andere een muurschildering aangetroffen die dateert van rond 1475! Bij de renovatie werden de waardevolle restanten dan ook zo goed mogelijk bewaard of hersteld. Maar ook de manier om klanten te ontvangen en te begeleiden was aan renovatie toe. Zo werd een volledig nieuw type van ontvangstruimte ontwikkelt met een balie – ontworpen door architectenbureau ARTE – die letterlijk uitnodigt om binnen te komen. Door de afwijkende vorm van balie en bijhorend meubilair werd op zoek gegaan naar het geschikte materiaal om dit te kunnen verwezenlijken. Aan een aanvaardbare prijs en op korte termijn. Zo kwamen de solid surface-platen van HI-MACS® in zicht. Het resultaat is een tijdloos koppel : modern design en authentieke historiek!

Snel installeerbare klasse

Met HI-MACS® Natural Acrylic Stone™ beschikken architecten en ontwerpers over een bedekkingsmateriaal dat als geen ander thermoformeerbaar is. Het materiaal wordt eerst verwarmd waarna het plastisch vervormd wordt, dat maakt het mogelijk om de bouwplaten te gebruiken als grondstof voor bijna elk denkbaar interieurobject. Door de gemakkelijke verwerking van het materiaal blijft het ook betaalbaar. In het geval van CM Mechelen werden twee aparte stukken van de balie vooraf gebouwd in de ateliers van TMA Pproductions. Vervolgens werden ze in één dag ter plaatse aan elkaar gelijmd. Snel, naadloos en van een tijdloze klasse. De niet-poreuze solid surface-platen kunnen immers even moeiteloos versneden, uitgeboord en afgesneden worden als hout. De flexibiliteit en naadloze aansluiting van de verschillende stukken is zelfs beter dan bij traditionele materialen als glas, laminaat of polyester. HI-MACS® Natural Acrylic Stone™ is bovendien duurzaam en zeer eenvoudig in onderhoud. Eventuele krasjes worden simpel weg gepolierd en zijn achteraf helemaal onzichtbaar. HI-MACS® smelt tijdloze kwaliteit, eindeloze creativiteit en gemak in onderhoud naadloos samen.

Andere HI-MACS®-ontwerpen van TMA Productions zijn te bewonderen op 100% Design te Londen, van 17 tot 20 september (stand K212).

Meer weten over de medische toepassingen? Contacteer ons!