Avant-gardeproject van Natascha Van Reeth in samenwerking met HI-MACS®

woensdag 28 augustus 2019
"Seamless in Pastel", het avant-gardeproject van de jonge ontwerpster Natascha Van Reeth in samenwerking met HI-MACS®.
Ontwerpster en oprichtster Natascha Van Reeth van de start-up Tasch Design, gespecialiseerd in interieurontwerp en gevestigd in Antwerpen, begon haar carrière met het ontwerpen van een delicate en verfijnde messenset, exclusief gemaakt uit de Lucent-collectie van HI-MACS®.

De zeer scherpe rand van het lemmet wordt verzacht door de pasteltinten, zacht en helder in de Lucent-collectie, die de messen een bijna zijdeachtige uitstraling geven. De ontwerpster heeft HI-MACS® gekozen voor al zijn uitzonderlijke eigenschappen : het materiaal is volledig niet-poreus en de uniforme afwerking is een barrière voor bacteriën en vuil die de messen kunnen beschadigen. Ze zijn dus de beste bondgenoten in een keuken of restaurant. Als er krassen verschijnen, zijn ze zeer eenvoudig te verwijderen en past de hele set perfect in elke binnenruimte met zijn moderne uitstraling. Het dienblad dient als basis voor de messen, maar het kan ook worden gebruikt als een bord voor voedsel : het kan bijvoorbeeld dienen als een kaasplank met geïntegreerde messen.

"Ik ontdekte de Lucent-kleuren in de Artindus-werkplaats in Antwerpen. Ze gebruiken verschillende tinten HI-MACS®-materiaal en de Lucent-collectie was mijn favoriet, omdat ik van pastelkleuren hou. Ik kon de weergave van de messen visualiseren, zacht en delicaat, in contrast met het gevaarlijke en scherpe aspect dat een mes vertegenwoordigt, legt de ontwerpster uit.

Bij het ontwerpen van de messen moest ik rekening houden met enkele specificiteiten : ze moesten tegelijkertijd scherp, perfect glad, modern en elegant zijn. Bovendien was het belangrijk om het milieu te respecteren, dus ik moest nadenken over hoe ik mijn ontwerp ecologisch verantwoord kon maken door zo min mogelijk afval te creëren (in de bouwsector produceren we in feite 30% van afval in de wereld); dus besloot ik te werken met teruggewonnen materiaalstukken tijdens de productie van een HI-MACS®-object."